2022 Dünya Kupası organizasyonunun Katar’da yapılmasını fırsat bilen Türk inşaat firmaları Katarda projelerine devam ediyor.


2022 Dünya Kupası organizasyonunun Katar’da yapılmasını fırsat bilen Türk inşaat firmaları Katarda projelerine devam ediyor.Katarda bu projeler için işçi alımları gerçekleştiriyor. Firmalara Türk işçi almaları için teşvikler de yapılmaktadır.

Ülkemizde işsizlik sorunu yaşayan vatandaşlarımız için yurt dışında çalışma fırsatı doğmaktadır. Katar’da çalışmak isteyen vatandaşlarımız internet üzerinden Katardaki projelerde çalışmak için iş ilanları arıyor.

Türkiye’de her geçen gün işsizlik sorunu yaşanmaktadır. Her geçen gün işsizlere yeni işsizler eklenmektedir. Bundan dolayı vatandaşlarımız yurt dışında iş olanakları aramaya başladı. Ülkemizde işsizlik sorunu yaşayan vatandaşlarımız için yurt dışında çalışma fırsatı doğmaktadır.

Dünyanın en zengin ülkelerinden biri olarak bilinen Katar’da iş yapan Türk firmaları Türk işçi alımları gerçekleştirmektedir. Türk firmaları Katar’a birçok yatırım yaptı. İki ülke arasında yapılan anlaşma kapsamında Katardaki projelere Türk işçi alımı yapılacak. Ülkemizde işsizlik sorunu yaşayan vatandaşlarımız için yurt dışında çalışma fırsatı doğmaktadır. İnşaat sektörüne yatırım yapan firmalarımız, Almanya ve Kanada gibi ülkeler daha önce işçi alımları yapmıştı. Çalışılabilecek en iyi yurt dışı ülkelerinin başında da Katar gelmektedir. Katar’da Yaşam Ucuz mu? Katar’da çalışma düşüncesi içerisinde olan vatandaşlarımız, Katar’daki yaşam kalitesini merak ediyor. Katar’ın ucuz olup olmadığını merak eden vatandaşlarımız para biriktirmek istemektedirler. Katar’da kişi başına düşen milli gelir oldukça yüksektir. Katar’ın başkenti Doha’nın nüfusu 2.4 milyondır. 1 Dolar = 3,64 Katar riyali Benzin – 1.90 Katar Riyali Döner – 8-10 Katar Riyali Yemek – 30-50 Katar Riyali Orta sınıf otel- 200 Katar Riyali Elektronik cihazlar Türkiye’ye göre daha ucuz. İşçilere 3.000 ve 5.000 dolar arası maaş verilmektedir. Gece hayatını çok fazla yaşamazsanız güzel bir para biriktirebilirsiniz.

Katar’da Türk İşçi Alan Firmalar : Kolin İnşaat , Doğuş İnşaat Kamışoğlu Group , Sham Turk İnşaat Tekstil Limited , STFA İnşaat Tekfen İnşaat , Limak İnşaat, Demir İnşaat , Sarp Group , Tuğra Gayrimenkul Yüksel İnşaat ,Ortadoğu İnşaat , GAP İnşaat , Demir İnşaat, Enyap inşaat, Yapı Merkezi.

Katar’a Hangi Mesleklerden İşçi Alınıyor?

Katar’a birçok meslek dalından işçi alımları yapılmaktadır. Bu meslekler; Katar Havalimanı Personel İşçi (Katar Havayolları İş Başvurusu), Su Tesisatçısı Kalfa , Elektrik Tesisatçısı ,Tır ve Kamyon Şoförleri , İnşaat İşçisi İnşaat Ustası , İnşaat Makinası Operatörü (Vinç, İş Makinası) ,Vasıfsız Petrol Çalışanı ,Berber Kuaför , Döner Kebap Ustası ,Mimar ,Mühendis.

Katar’da İşçi Maaşları Ne Kadar? Katar’daki işçi maaşlarının gerçekten yüksek olduğunu söyleyebiliriz. Vasıfsız işçiler bile 2.500 dolar maaş almaktadır. Operatör, inşaat işçisi, şantiye şefi ve tesisatçı olarak çalışacaksanız 4.000 ve 7.500 dolar maaşınız olacaktır. Katar’da güvenli bir şekilde, refah ve iyi şartlar içerisinde rahat bir şekilde mesleğinizi icra ederek iyi paralar kazanabilirsiniz.

Katar İşçi Alımı Ne Zaman? Şu an birçok Türk firması işçi alımlarına başladı. Bazı firmalar da ilerleyen zamanlarda işçi alımlarına başlayacak. Firmalar şu an büyük bir işçi açığı olduğunu söylüyorlar. Katar İşçi Alım Başvurusu Başvurularınıza yaparken bilgilerinizi doğru bir şekilde girmeniz gerekmektedir. Size uygun iş ilanlarına başvurabilirsiniz. Oradaki iş imkanları oldukça caziptir. Türkiye’de iş bulamıyorsanız Katar’a gitmeniz daha iyi olacaktır.

Bu yazımızı okuduktan sonra Katarda iş yapan Türk inşaat firmalarının sitelerine girerek iş başvurusu yapıp CV nizi bırakabilirsiniz.Firmaların insan kaynakları bölümü gerekli olduğu zaman sizin CV nizdeki bilgilerden size ulaşacaklardır.